Lite sent

Ibland har man otur i precis allt, man kan bli sjuk, man kan förlora nån, den du gillar kan säga hejdå, man kan tappa sin mobil, man kan.. ja tillochmed få de värsta man kan få.. Cancer.. nu har inte jag fått de.. men känner några som har fått de, och även fd. kompis som gått bort i det.. :( för ett par årsedan,  du som känt mig ett tag vet att jag gör, bara ibland, musik om jag känner för de, som tillslut och blivit album: "Drömmarnas stad", "De dom inte ser" och nu de senaste som skulle släppas i Dec. 2011 men som släpps i feb. 2012: " Utan dig faller allt!" 3 album sen 2009 :P men jag tycker om att göra musik speiclet till dig, han, hon eller folk helt enkelt.. lite lättare att göra musiktext då.. till den som gick bort i cancer har fått en egen låt och till alla andra som trillat av pinn i sjukdomen får denna här låten från Senaste albumet: Du finns bara i himlen: http://soundcloud.com/dagge91/dagge-du-finns-bara-i-himlen

Kan avslöja en till låt från "Utan dig faller allt!" som är intrumental, dvs ingen röst i låten http://soundcloud.com/dagge91/dagge-big-feeling ( A mystic feeling) 
Sjävklart kommer hela albumet senare, och de bästa låtarna avslöjar jag inte än ;) Men både text och musik är helt nyproucerat... :) ..nog tjötat om musik nu ..
De är fler en jag som längtar efter sommaren och värmen... men när man drömmer och verkligen vill att sommaren ska komma så får man höra att Rysk vinterkyla är påväg...., finns ett tecken för det: -.-     ja de e väl någon sorts otur de mä..
Ha de gött så länge.. i kylen.. PS längtar efter sommaren PM PS längtar verkligen efter värmen med.. ;) Hejs..

The "Short" Lifestory aboute mig ;D

Hej igen på er! Bloggen sover lite för mycket, de blir så när man jobbar mycket, sen går en del av fritiden åt till att spela in en komediserie och sånt. Men nåt som jag saknar ibland är faktikst, skogen.. eller ja Horred där jag bodde när jag va väldigt liten, eller inte så.. liten ändå.. lågstadiet och mellan/högstadiet.. Där hade man tur och otur i allt: skola, kärlek, livet och såvidare.. nu börjar vi The short Lifestory om mig, drick nåt så du vaknar till för här har du lite att läsa ;) 


De hela började i Mölndal, där eum blev jag framrullad (Göteborgska för: tillverkad ;) 9 månader senare kom jag till de underbara 90-talet.. nu spolar vi framåt.......nu går jag på en skola i Mark som heter Sjöbyskolan som ligger i Horred. ..kommer jag inte ihåg så mycket utan får hjälp av en komipis som berättar massa saker som jag glömt, här är dom: De fanns en sjö som heter Lilla Horredsjön och har sedan länge kallats för "Lillen" där badade jag och några polare varje dag de va fint väder, de va inte så långt att gå heller, genom en större skog som spökade om nätterna. På sommardagarna va de ofta blandat mycket folk, me de fanns alltid nån, oftast en och samma tjej som vädligt ofta tyckte om att putta ner mig från bryggan innan jag hade hoppat i.. min andra polare stod bara och skratta åt mig när jag "ramla" i de kalla vattnet. På hemvägen brukade vi gå igenom nåt som kallades för Trollskogen, en tätare skogsdel där man trodde att de bodde troll, jo visst de bodde ju VERKligen troll där xD ;) Kan säga att än idag har inga troll sätts till.. xD
Nu spolar vi framåt några år till.. som ochså utspelar sig på sjön.. jag och min polare Jocke skulle göra nåt vi aldrig vågat tidigare, trots att vi var rätt små så bröt vi mot några smålagar som föreldrarna sa nej till hela tiden.. Att ro ut på Stora Horredssjön, en rätt så stor sjö som va nån mil i diameter.. Vi tog en gubbibåt och började ro ut, långt ut mot en liten klippa mitt i sjön som var som en Ö typ.. Efter en halvtimme va vi nästan framme, sen fanns de detaljer i händelsen som jag inte komihåg nåt om att vi hade med oss någon mer.. men men, när vi kom fram så va ön full av fiskmåsskit.. inte så mysigt.. när vi skulle ro tebax.. märkte vi att båten hade blivit väldigt mjuk, Den läckte luft! Vi blev lite smårädda, eftersom de var en söndag, halvmulet och dött, ingen hade en sk. mobiltelefon, då kallad: Nalle. Vi alla kunde simma dock men de fanns vädligt stora fiskar i sjön, upp mot en 60-70cm, några år tidigare hade en liten kille blivit av med sin stortå i sjön. Paniken började kännas men vi var effektiva och rodde snabbt inåt mot straden som man kunde skymta. Adrenalinet var högt, men tillslut kom vi fram, rädda och utmattade.. minns att jag sov väldigt gott den natten. 


Sen har de hänt en massa saker , både något som många kunde tro som övernaturligt och konstigt, men som skulle bli ett par sidor.. men om ni verkligen vill måste veta, är de bara & höra av sig! Bara nåt år framåt kom jag och Jocke som var bästa polare kom in i den sk. Koj-åldern då man vill göra nåt " barnsligt-skoj" Så vi gjorde ett ultimatum med ingengörskonst.. för att vara så små.. byggde vi en koja 2-3 meter upp i en stor  tall, och de var en två-våningskoja, kan säga att om inte tallen har blåst ner så står kojan kvar, den har 2 stora fönsterrutor oc utsikten är otroligt vacker man ser Lilla Horredsjön, för skogen där vi byggde kojan på är beläget vädligt högt uppe på ett stor berg. Fundarar på att gå dit nån gång när jag har tid.. kojan var låst med en hänglås och koden på det var 2424 fick jag reda på. Att bygga den tog 1år och efter några veckor va du upp till bevis, de var isolerad med både plast & allt möjligt så vi övernattade där 1 natt som vi nog aldrig mer kommer att göra, vi sovde på varsin våning. Den natten vi sovde över gungade trädet och de var halvstorm ute och regnade.. de droppa in med xD så ingen av oss somnade. Vi fick även höra hur brustiga älgar som tjuter, ylar eller va de nu kallas.. läskigt var de iallafall, mitt i skogen helt självai Mörket, man hörade även hur träden vislade med löven.. och ett svagt porlande från en större bäck som rann långt in i skogen.
Åren gick och vi närmade oss 90talets slut. Mileniumet närmade sig, då kom Markolioo ut med låten Milenuim 2 som slog igenom, när jag var mindre gillade jag hans musik, idag 2012 är en del låtar helt ok fortfarande :).
När man började på Högstadiet, Ängskolan där b.la Lasse Brandeby var lärare på 70-80talet nån gång, så börja man fundera på vad man ska bli när man blir stor nu, var bor jag, när bli jag gift, hur ser mitt liv ut då.. och de som alla har tänkt: Jag hatar skolan, kan den inte ta slut snart..! Tiden stannade inte utan tickade vidare, de var dock här i åk.7 som mitt smeknamn blev uppfunnet av en polare som sa rättuppochner: Hej Dagge, och så var mitt smeknamn fött, visst jag kalldes för Mackan med som jag gjorts i alla år.. Sen kom "gymnaisiumet!"
Då börja jag känna att Horred var rätt litet place, vill jag verkligen leva här livet ut..slumpen får avgöra men sen så blev Göteborg, min stad, tillslut flyttade jag hit och nu lever jag här i ett rätt mysigt området på Hisingen som heter Lundby/Bräcke. Och nu hoppar vi fram i tiden, nu är studenten tagen.. och skolan är över, ut i arbetslivet..
Mitt första jobb blev på Spårvägen, timanställd som Servicearbetare & Rangerförare, dvs jag reparerar, städar, fixar och kör spårvagnar i Vagnhallen. De va hur ovnätat som helst att jag skulle få jobbet och att jag skulle hamna där på spårvägen, men de slutar inte här.. Några månader senare får jag ett till på Spårvägen, som Trafikinformatör i Göteborg. Då står jag vanligt vis på NilsEricssonTerminalen och hjälper både vilsna turister och andra goa personer som behöver lite hjälpa med att hitta till vad som helst. Både jobben jobbar jag på just nu..och trivs hyfsat bra :) 


Nu är vi i nuet.. jag lever än i GBG, saknar Horred en liten smula bara, är väl skogen som lockar lite för jag har alltid trivits i naturen och gör det än, men de blir inte så mkt natur nu när man jobbar varje, eller varannan dag förutom helger, någon dag ska jag dit igen och väcka varma, fina (och ofina) minnen till liv igen! :)
Nu ska jag sova, gonatt på er! ;)

Hej

Nu e jag igång igen efter strul osv.. kan säga att imon börjar jag jobba på NE_terminalen i GBG mellan 6-10 imön så titta förbi vetja ;)
http://soundcloud.com/dagge91/dagge-big-feeling här e en mysitik känsla.. som låten får förklara ... ;) gjord av mig såklart, vem annars
//Kram DAgge..

RSS 2.0