GBG VS STHLM

KORT OM BLOGGUPPEHÅLLET: Nu har jag inte vart inne på bloggen på en vecka ändå fick jag ett rekord på besökare på alla hjärtans dag, förväntade ni er att jag skulle skriva nåt riktgit romantiskt fint.. ?? xD  Jag e grym att komma på sånt men den dagen va jag inte äns hemma utan då jag satt på ett X2000tåg, Sveriges snabbaste tåg på väg till huvudstan.
Vilken stad som var bäst har jag kommit fram till, vilket stad somär  mysigast , varmast men ändå nåt annat...
Väl uppe i Stockholm va de riktigt kallt, va väl fel årstid att åka upp när mman gick ut från täget kände man 2 lukter tågmotor och avgaser, - Välkommen till Stockholm och dess metro ( underground/tunnelbana) vi börja leta upp placet vi skulle sova på och bo på, de låg 3 kvarter bort från T-centralen, senare gick vi ut ......de va kallt men ändå en mysig stämmning på nåt sätt en slags överdriven storstadskänsla typ, vi gick runt å leta runt i affärer och butiker förkom att man " shoppade" men prisskillnaden va enom jämfört med GBG.
Man märkte att dom bygger på höjden å under marken, T-centralen e exvis 4 våningar med stationer å tunnebanetåg, rultrapporna går dubbelt så fort som dom gör normalt, de va varmt i T-banan men de lukta " gamal" el motor" , vilket va helt ok, om mna e van vid sånt...

Hur är folk:Nedanför T-Centrlaen, efter en ö som heter GamlaStan ligger slussen och området: Södermalm de finns en stor skilland där ovanför vid norrmalm finns inte orden: Hej, ursäkta eller oj, folk kan råka gå in i varandra å låtsas som inget har hänt medans i Södermalm hälsar folk lite mer ofta på varan och säger hej i bland och dom har en mer social kontakt.. ____________ I Göteborg hälsar man på folk, man kramas och säger ursäkta å förlåt Götebrog är mer socialt och trevligare. Götebrog är helt enkelt bättre även på kilmatmässigt e de varmare i GBG än i Stockholm fördelen med stockhilm e att tunnelbane tåg går rätt ofta inom 12 min typ i GBG är de var 20min som mest som minst var 7 min.. 


Så om jag kunde välja vart jag vill bo så är de Göteborg som överväger stockolm, men Sthlm e ganska mysigt ändå på kvällen å sånt så de e inga större fel på stockholm annars men jag äslkar Göteborg och kommer troligen att göra de livet ut.. 
Ha de gött på er nu och komihåg åk tåg om du åker till Stockholm ( GBG) inte flyg de e en grym uppelvelse att få se värdlen i 200km i timmen.. ( 205km?) :P :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0